Цікаве

Активісти врятували качку, яку утримували в київському пабі задля урізноманітнення інтер’єру

Активісти UAnimals врятували качку від експлуатації у столичному пабі «Barduck». Її перевезли у притулок для диких тварин, повідомляє 1News.

«Бідолашну водоплавну птаху помістили в маленьку клітку, щоби, ймовірно, якось урізноманітнити інтер’єр. Качку утримували в жахливих умовах, без доступу до денного світла та без обов’язкової для водоплавних птахів купальної канавки, яка має бути завширшки мінімум 1 метр», – зазначають активісти

Зауважується, що власники закладу погодилися добровільно віддати птаху й підписали офіційне зобов’язання більше не утримувати живих тварин у пабі.

«Вкотре нагадуємо, що тварини – це живі створіння, а не оздоблення для кав’ярень, ресторанів, пабів тощо. Утримуючи їх, ви за законом України повинні дотримуватися встановлених норм і дбати про стан здоров’я та добробут тварини. Саме тому ми закликаємо усі заклади громадського харчування та розважальні заклади, які продовжують експлуатувати тварин як атракціон для відвідувачів, відмовитись від цієї практики», – повідомили в UAnimals.

Паб «Barduck» розташований в Києві на вулиці Тарасівській.

UAnimals – гуманістичний рух за права тварин

Back to top button