Цікаве

А чим ви обробляєте руки?

Ця хвиля захворюваності накрила нашу країну потужно та швидко. Кожного дня в пресі з’являються такі цифри, від яких стає моторошно. Добре, хоч перебіг захворювання, ніби, став легшим. Проте це не скасовує необхідності подбати про власну безпеку. Краще залишатись здоровим, ніж хворіти навіть найлегшою хворобою. Ми розповімо вам, як можна себе захистити.

Найбільша загроза

Ми на рівні інстинктів розуміємо, як захистити себе від хвороб, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Коли хтось починає кашляти чи чхати, люди відсахуються від нього. Носіння маски, намагання уникати скупчення людей − все це прості, але дієві методи. Проте, ми зовсім забуваємо про ще один шлях, яким вірус може проникнути в наш організм.

Вчені стверджують, що ледь не половина всіх випадків зараження стається навіть без прямого контакту між хворою та здоровою людиною. Збудник хвороби передається через поверхню. Хвора людина витирає ніс рукою, потім береться нею за ручку дверей. На деяких типах поверхонь вірус може залишатись активним протягом годин чи навіть діб. Здорова людина відчиняє ці самі двері. Вірус потрапляє їй на шкіру. Залишилось тільки перенести його на слизову оболонку й зараження відбулось. Ми робимо це мимоволі − торкаємось обличчя, очей, вух. Цими рухами ми й відчиняємо двері вірусу до нашого організму.

Етиловий спирт − наш надійний захисник

Найпростіший, та чи не єдиний метод запобігти такому шляху зараження, це регулярна, ретельна та часта обробка рук антисептиком. Найкраще − на основі звичайнісінького етилового спирту. Нічого не треба вигадувати. Просто обітріть руки рідиною, що містить не менше 70% етанолу. Ось й все. Цього буде достатньо, щоб знешкодити всі віруси та інших збудників хвороб, яких неможливо помітити неозброєним оком.

Зауважте, що концентрація спирту має бути не 96,3%, а дещо нижчою. Проте, звичайна горілка не підійде теж. Так само важливий й час, який спирт буде знаходитись на поверхні вашої шкіри. Процедура повинна тривати не менше, ніж одну хвилину. Краще навіть трішки більше. Цей час потрібен етанолу для того, щоб знищити захисні оболонки вірусів та бактерій, тим самим деактивуючи їх. Перетворюючи з грізних збудників хвороб на звичайнісіньку мішанину денатурованих білків.

Бережіть здоров’я себе та близьких

Обробляти руки антисептичним розчином, що містить етиловий спирт, потрібно так часто, як тільки це можливо. В ідеальному випадку − кожного разу після того, як ви контактували з поверхнями за межами власного дому. Причому, не має значення, з якою саме поверхнею ви контактували.

Потиснули руку другу? Обробіть її спиртом. Й не має ніякого значення, чи є у вашого товариша симптоми хвороби. Симптоми можуть проявитись лишень через тиждень після зараження. Взялись за двері в офісі ? Обробіть руки. Виходите з супермаркету? Повторіть процедуру. Там ви стикались з великою кількістю небезпечних поверхонь: гроші, товари, візок для продуктів.

Й не забувай те про своїх рідних та близьких. Їх теж потрібно забезпечити рідиною, що містить спирт. Й навчити нею правильно користуватись. Залишайтесь здоровими, веселими та працездатними.

 

Джерело – https://vodka-ua.luxe/

Back to top button