Цікаве

8 березня 2021: чи буде вихідний та скільки відпочиватимуть українці

Що ближче весна, то частіше запитують, чи буде 8 Березня вихідним, чи залишається Міжнародний жіночий день офіційним святом в Україні, чи не скасують його і як відпочиваємо в 2021 році. Розповідає 1News.

Дискусії та суперечки про скасування святкування 8 Березня в Україні ведуться вже не перший рік, з осені 2017-го. Ініціатором такої пропозиції виступав Володимир В’ятрович, на той момент глава Українського інституту національної пам’яті. На його думку, слід було поміняти концепцію і формат цього свята й викреслити його зі списку офіційних вихідних днів в Україні.

Однак у своєму листі “Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2021 рік” № 3501-06/219 від 12.08.2020 Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України визначило перелік офіційних державних вихідних днів у 2021 році. У ньому серед інших 8 березня залишилося в списку вихідних днів.

Свято Міжнародний жіночий день 8 Березня

Тож, незважаючи на всі суперечки і дебати стосовно скасування, цьогоріч ми будемо святкувати 8 Березня відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю України. А українські жінки продовжать давню традицію отримувати цього дня привітання і квіти від чоловіків на цілком законних підставах.

Приємний бонус: у 2021 році офіційний святковий день 8 Березня припадає на понеділок. Це дає можливість українцям відпочивати і святкувати Міжнародний жіночий день аж три дні поспіль: із суботи, 6 березня, до понеділка, 8-го числа.

Джерело: Сьогодні

Back to top button