Цікаве

Кутя на Різдво: найпростіший та смачний рецепт

Кутя – головна страва, яка прикрашає святковий стіл на Святвечір. Рецепти її приготування є у кожної господині: від куті із сухофруктами і цукатами до куті з рису. 1News розповідає про класичний варіант цієї страви.

Рецепт куті з пшениці класичний

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 232 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Пшениця – 350 г
  • Мак – 50-100 г
  • Мед – 2-3 ст. л.
  • Горіхи волоські або фундук – 100 г
  • Ізюм – 100 г
  • Курага – 100 г (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю помити і замочити у воді на 2-3 години.
  2. Потім варити крупу на середньому вогні 2.5 – 3 години, щоб стала м’якою, але сильно не розварилася.
  3. Мак залити окропом на 30 хвилин. Потім воду злити, мак розтерти до появи “макового молочка” (залишки води від запарювання біліють).
  4. До пшениці додати 2-3 ст.л. меду.
  5. Родзинки і курагу залити теплою водою і дати трохи постояти.
  6. Горіхи очистити і підсушити в духовці або підсмажити на сковороді. Потім горіхи подрібнити.
  7. До пшениці додати мак, горіхи та родзинки. Все перемішати.
  8. За бажанням додати курагу і узвар. Кутя на Різдво готова.

Корисна порада

Блюдо повинне бути соковитим, медова заливка його просочить і в невеликому надлишку залишиться на дні страви. Подавати кутю теплою або охолодженою.

Джерело: Сьогодні

Back to top button