Цікаве

7 продуктів, які допомагають зберегти молодість

Що треба їсти і які продукти є обов’язковими в раціоні для підтримки молодості – це цікавить багатьох. Насамперед тих, кому трохи за 35 років. 1News розповідає про 7 позицій, які, на думку дієтологів, подовжують молодість.

№1. Фруктові смузі

 

Смузі з чорницею, малиною та ожиною

 

Фруктові смузі містять антиоксиданти. Вони здатні запобігти пошкодженню шкіри вільними радикалами. Вони також є прекрасним способом уникнути зневоднення, що само по собі покращує стан шкіри. Посилить ефект смузі насіння конопель, авокадо.

Продукт №2. Авокадо

 

Це феноменальне джерело мононенасичених жирних кислот, які можуть допомогти захистити шкіру від передчасного старіння. Жирні кислоти омега-3, їх чимало в авокадо, зменшують сухість шкіри.

№3. Насіння чіа

Пудинг з насінням чіа

Ще один чемпіон за вмістом жирних кислот омега-3. Насіння чіа допомагає зменшити запалення, а ще – підтримувати вологу в шкірі, що вкрай важливо для її пружності та молодості.

№4. Яйця

Прекрасний вибір для сніданку. У яйцях містяться білок і вітамін D. Вітамін D захищає шкіру від УФ-випромінювання. Тим паче що з віком здатність нашого організму виробляти вітамін D знижується, тому важливо споживати його з їжею. Щоб отримати бонусні бали проти старіння, їжте яйця разом із овочами: шпинат, капуста або болгарський перець.

Продукт №5. Тофу

 

Тофу містить білок, який є одним із будівельних блоків клітин шкіри, а також ізофлавони сої, які значно зменшують зморшки й підвищують еластичність шкіри. Тофу – хороше джерело цинку. Цинк запобігає пошкодженню організму вільними радикалами і сприяє відновленню клітин.

№6. Помідори

 

У помідорах міститься лікопін, фітохімічна речовина, що робить цей овоч корисним. І ця речовина має протизапальну дію і знижує чутливість вашої шкіри до УФ-випромінювання. Помідори також багаті вітаміном B, який має антивікові властивості й може захищати шкіру від появи пігментних плям і сприяє відновленню клітин.

№7. Чорниця

 

У чорниці достатньо поліфенолів, відомих захисною дією, що запобігає раннім ознакам старіння шкіри. Поліфеноли можуть діяти як сонцезахисний крем, допомагаючи захистити клітини шкіри від пошкоджень УФ-променями, що призводить до появи зморшок.

Джерело: Сьогодні

Back to top button