Цікаве

7 корисних звичок для здоров’я і краси: що важливо пам‘ятати

У житті кожної людини повсякденні звички відіграють важливу роль. Вони впливають на самопочуття, здоров’я, зовнішній вигляд і настрій.

Щоб змінити себе на краще, достатньо обзавестися корисними звичками, які крок за кроком робитимуть ваші будні більш яскравими й наповненими, передає 1News.

Лягайте спати на 15 хвилин раніше

Якщо вам важко витримати свою норму сну, для початку лягайте спати на 15 хвилин раніше, ніж зазвичай. Продовжуйте доти, доки не почнете спати необхідну кількість годин щодня. Після цього ви почуватиметеся набагато краще.

Лягайте спати на 15 хвилин раніше

Робіть зарядку вранці

Достатньо регулярно витрачати кілька хвилин на прості вправи, щоб відчути ефект. Зарядка покращує самопочуття, когнітивні здібності, допомагає зберігати м’язи гнучкими, сильними й здоровими.

робіть зарядку


Їжте більше овочів та фруктів

П’ять порцій свіжих овочів і фруктів – це щоденний мінімум, необхідний для підтримки здорової роботи шлунково-кишкового тракту. Почніть із того, щоб додавати один овоч або фрукт до кожного прийому їжі.

Скоротіть споживання вуглеводів

Вуглеводи необхідні організму і важливо їсти їх удосталь, але отримувати їх варто з овочів, цільнозернових продуктів та злаків. Замініть білий рис на бурий, звичні гарніри на страви з бобових, частіше їжте вівсянку на сніданок. Так ви не тільки подбаєте про своє здоров’я, але й поліпшите фігуру.

Скоротіть споживання цукру

Якщо ви звикли пити солодку каву або чай, то спробуйте почати з того, щоб в одну чашку в день додавати на 50% менше цукру або просто замінити його медом. Ще один простий спосіб – замінити один денний десерт на порцію сухофруктів.

Медитуйте

Медитуйте хоча б по 5 хвилин щодня. Медитація – найпростіший і найефективніший спосіб боротися із щоденним стресом. Також вона підвищує рівень серотоніну – природного гормону щастя.

медитуйте

Користуйтеся сонцезахисним кремомСонцезахисний крем – це найкращий засіб для профілактики раку шкіри. Лікарі радять ввести нанесення крему у звичку, поки ви ще молоді й не стикаєтеся з явними симптомами.

Джерело: Домашний очаг

Back to top button