Цікаве

7 головних travel-трендів 2020 року

Експерти туристичного гіда Big Seven Travel виділили сім трендів, які визначатимуть уподобання туристів в 2020 році. Як зазначають фахівці, за останнє десятиліття кількість мандрівників за рік подолало позначку в 1 млрд., розповідає 1News.

7 головних travel-трендів

 

  • Одиночні подорожі

Хоч індивідуальний туризм завжди був популярним, проте з кожним роком такий вид подорожі стає все простішим й доступнішим завдяки численним мобільним додаткам і групам.

  • Поєднання роботи і відпочинку

Зростання популярності цього тренду пояснюється сучасними технологіями: можливість
проведення віддалених відео і чат-конференцій дозволяє працювати в будь-якому куточку світу.

  • Культурний обмін

За даними Booking.com, 68% мандрівників з усього світу планують поїздки з метою культурного обміну: освоєння нових навичок, волонтерство та тимчасова робота в іншій країні.

  • Вибір іншого міста

Багато відомих міст страждають від надмірного припливу туристів, тому вводять обмеження і податки на візити. За даними Booking.com, багато мандрівники вибирають мандрівки в менш розрекламовані, але не менш цікаві міста. Наприклад, замість Парижа відвідують Нант, замість Венеції – Перуджу.

  • Smart-подорожі

Мобільні додатки, доступ до інтернету і персоналізація даних допомагає експертам ефективно керувати туристичними потоками. Такі програми, як Tripit, допоможуть туристам спланувати кожен крок в подорожі, а Google, Facebook та інші використовують AI для адаптації до того, де туристи знаходяться і що хочуть зробити.

  • Політичний туризм

Політика має великий вплив на туристичні потоки. Один з найяскравіших прикладів – заборона громадянам США на візити в Гонконг під час протестів, що охопили країну в 2019 році, коли кількість туристів з США знизилося на 39% в порівнянні з попереднім роком.

  • Свідомі подорожі

Боротьба з глобальними змінами клімату для мільйонів людей, натхнених акціями 17-річної еко-активістки Грети Тунберг, стала одним з важливих чинників при плануванні подорожей. Найбільша частка викидів СО2 припадає на літаки, потяги і автомобілі. Оскільки боротьбу за збереження навколишнього середовища очолює молоде покоління, то їх відмова від подорожей на далекі відстані незабаром позначиться на туристичних потоках.

 

Джерело: Big Seven Travel

Back to top button