Цікаве

5 фактів на користь ботулінотерапії: що варто знати

Слова “ботокс” бояться лише ті, хто про нього нічого не знає. В реальності ін’єкції ботокса, призначені за лікарськими рекомендаціями і виконані кваліфікованим фахівцем, – це магічна формула для здорової і красивої шкіри. Навіщо взагалі колоти ботокс, з якого віку потрібно починати, як часто роблять ін’єкції і чому не варто боятися ботулінотерапії – розповіла кандидат медичних наук, лікарка ін’єкційних методик омолодження Ольга Аншукова, передає 1News.

За останні кілька років у beauty-індустрії відбулися істотні зміни. Для продовження молодості шкіри з’явилася велика кількість різних методик, від самомасажу до різних ін’єкцій, і всі вони, як ніколи, доступні для кожного. Але незважаючи на доступність правдивої інформації про ін’єкційні технології, деякі люди продовжують думати, що ботулінотерапія – це погано. Ця сама аудиторія зазвичай поширює і міфи про ботокс.

Кому і коли рекомендується колоти ботокс

Запам’ятайте важливі факти, які розвінчують міфи про шкоду ботулінотерапії:

1. Ін’єкції робляться тільки за лікарськими рекомендаціями.

2. Охочі вдатися до процедури заради профілактики все одно повинні отримати призначення лікаря про те, що ця процедура в їхньому випадку буде виправдана через кілька років.

3. Основна функція ботоксу – знизити гіпертонус м’язів, тобто перенапруження. Саме завдяки зняттю надмірної напруги і досягається ефект розгладження зморщок і заломів на шкірі.

4. На ботулінотерапію можна приходити з 18 років. Ботокс – це ліки не тільки від зморщок. Його також застосовують для виправлення асиметрії обличчя або за занадто активної міміки. Оскільки роль у цьому відіграє не вік, а генетика, перша ін’єкція ботоксу можлива і в юному віці. Але це швидше виняток, який підтверджує правило.

5. Більшість людей вдаються до ін’єкцій у найправильніший час, у віці 25-35 років. Багато хто починає замислюватися про бутолінотерапію, коли бачить перші серйозні ознаки старіння на обличчі, а саме в 37-40 років. Але в цей період м’язи вже втрачають свій тонус.

Часто трапляються ситуації опущення виличної частини брів, щік, нижньої повіки. Все це можна виправити, однак робота лікаря потроюється за своїм масштабом, що впливає і на результат, і на ціну процедури.

А чи правда, що варто лише раз вколоти ботокс і потім доведеться часто робити ін’єкції?

Ні, не правда. Один з найпоширеніших міфів про ботокс пов’язаний з періодичністю відвідувань фахівця. Часто страх полягає в тому, що ін’єкції доведеться робити дуже часто. Якщо у вас гарна “м’язова пам’ять”, один раз на рік буде достатньо.

 

При добрій м'язової пам'яті досить колоти ботокс раз на рік

 

Найчастіше звертаються раз на 6-8 місяців. Ну а з ускладненнями у вигляді швидкого скорочення м’язів, що буває у професійних спортсменів або людей зі швидким метаболізмом, раз на 3-4 місяці.

Ботулінотерапії не варто боятися, найголовніше – вибрати професіонала. Краще не поспішати і присвятити вибору лікаря достатній час, щоб бути в ньому впевненим на 100%.

 

Джерело: Сьогодні
Back to top button