Цікаве

4 міфи про текілу

Текіла — досить цікавий алкогольний напій, а тому навколо неї, втім, як і навколо будь-якого незвичайного алкоголю, ходить дуже багато всіляких міфів і легенд. Більшість — це просто вигадки, однак цей напій полюбляють у багатьох країнах світу. 

Купити текілу належної якості легко в один клік в інтернет-гіпермаркеті продуктів FOZZY. А далі у статті поговоримо про популярні міфи стосовно текіли. 

Сучасні міфи про текілу

Текіла — це національний напій Мексики, який відомий своїм пряним смаком та міцністю. Однак, існує ряд поширених міфів про текілу, які можуть ввести в оману любителів цього напою. Варто розібрати основні міфи про текілу:

  1. Текіла робиться із кактусів. Факт: насправді, текіла виробляється із соків блакитної агави — рослини, схожої на кактус. Однак, агава належить до сімейства лілієвих, а не кактусових;

  2. Чим довше текілу витримують, тим краща її якість. Цей міф не зовсім правдивий. Факт: текіла може бути витримана як кілька місяців, так і кілька років, але тривалість витримки не є основним показником якості напою. Найважливішим чинником є ​​якість агави, використаної для виробництва;

  3. Треба пити текілу лише як коктейль. Факт: звичайно, текілу можна використовувати для приготування різних коктейлів, таких як маргарита або текіла санрайз, але вона також може бути використана і як чистий напій. Окрім того, для хорошої текіли не потрібно додавання солі та лайма, як це робить багато хто в Мексиці;

  4. Треба ковтати текілу лише разом із сіллю та лаймом. Факт: цей спосіб вживання текіли називається “шот із лаймом”, і він не є обов’язковим. Використання солі та лайма може бути корисним для “очищення” ваших смакових рецепторів після вживання важких страв, але для якісної текіли це не обов’язково. Якщо ви все-таки хочете використовувати цей метод, слід спочатку лизнути сіль, а тільки потім випити текілу й обкусити шматочком лайма.

 

Як пити текілу без помилок?

Аби пити цей напій без помилок варто дотримуватись рекомендацій: обирати лише якісну текілу, яка виготовлена зі 100% агави, без додавання барвників і домішок. Не варто поспішати пити текілу як шот, адже краще насолоджуватись її смаком в повільному режимі. А для чистого вживання текіли слід обрати келих із довгою ніжкою. Він допоможе зберегти прохолодну температуру напою. При цьому варто не забувати поїсти перед вживанням алкоголю, адже саме це допоможе знизити ймовірність похмілля та покращити враження від смаку самого напою.

Back to top button