Цікаве

10 причин, чому ви не отримуєте те, що хочете

Початок року – період всіляких подарунків, спочатку на Новий рік, потім на Різдво, День святого Валентина – і пішло-поїхало. І протягом цих свят ви часто отримуєте якісь безглузді, непотрібні й нецікаві презенти. Що пішло не так, думаєте ви, а ми відповідаємо. 1News розповідає 10 причин, чому вам дарують не те, що потрібно.

1. Ви не кажете, що хочете отримати в подарунок

Складно вгадати з подарунком людині, яка не озвучує своїх бажань або ще гірше – шифрується, коли її запитують. Практика складати список подарунків, на жаль, у нас не дуже популярна, а дарма! Складаєте список бажаних подарунків, який надають гостям, кожен щось з нього вибирає і дарує вам на свято. Це суперкорисно, тому що ви отримуєте те, що дійсно хочете, і те, що вам потрібно, а ще – ніхто не піднесе такий же предмет.

2. Ви ніяк не висловлюєте своїх бажань

Часто люди, особливо малознайомі, не наважуються прямо запитати, що подарувати, і просто спостерігають за вами, намагаючись зрозуміти, що ви хотіли б отримати. І тут може виникнути проблема, якщо ви ніяк не висловлюєте своїх бажань і уподобань. Виправляйте це, якщо не хочете отримати якогось двадцятого за ліком плюшевого ведмедика.

3. Ви самі не знаєте, що вам потрібно

Коли людина вже безпосередньо запитує вас, чого б ви хотіли, і чує у відповідь “Я навіть не знаю”, то не дивуйтеся тому, що ви отримали. Кажуть, що всесвіт все розуміє буквально: не знаєш, що хочеш, так і отримуй перше-ліпше.

4. У людини немає грошей на подарунок

Буває, що вам дарують якусь дурницю не тому що не знають, що подарувати, а тому що у людини просто немає грошей на щось коштовне або те, що ви хочете. Тому намагайтеся нормально реагувати на такі подарунки, щоб не образити того, хто дарує.

5. У вас є все, що потрібно

Ви навіть не уявляєте, як складно вибрати хороший подарунок людині, у якої є все! Тут або грошима обійдіться (що не завжди доречно), або чимось практичним: пляшка улюбленого вина, парфуми, якими людина користується, або ящик екзотичних фруктів. Якщо ви опинилися на місці того, у кого все є, то просто приймайте все, що вам дарують. У вас же і так все є, правда?

6. Ви вибираєте не тих друзів

Коли ви багато часу проводите зі своїми друзями, то вони напевно знають, що корисне і цікаве вам подарувати. Обмовилися ви, що хочете алое, щоб маски з нього робити, а вам раз – і подарували вазон. Ненароком сказали, що хочете в новий барбершоп у своєму районі сходити – а вам якраз і подарували його сертифікат. А от якщо людина проводить з вами багато часу і не знає вас, то що тут скажеш? Шукайте своїх людей!

7. Ви критикуєте подарунки

Якщо ви роздратовано реагуєте на всі подарунки і критикуєте їх, то не дивуйтеся, що вам дарують непотріб, і взагалі, скажіть спасибі, що ще якось вітають. Постарайтеся адекватно сприймати подарунки, хоча слід таки частіше говорити, що ви любите. Тоді все налагодиться.

8. Ви надмірно практичні

Ви завжди все оцінюєте з погляду практичності, і подарунки – не виняток. Тобто захочете ви отримати щось таке казкове, цікаве і зовсім непрактичне… а вам це не подарують. Тому що, по-перше, ви не сказали про свої бажання (читайте пункт 1), а по-друге, подарунок не можна якось використати, поставити, з’їсти – можете і не оцінити. Ось і отримуєте щороку одне й те саме – дуже практичне, але не завжди цікаве.

9. Ви не вмієте радіти подарункам

Коли ви отримуєте подарунок, то зазвичай у кращому разі усміхнетеся, і то не завжди. Ви можете бути раді, але так холодно реагуєте на будь-який презент, що просто немає сенсу пнутися зі шкіри, щоб щось вигадувати. Вам що шкарпетки, що останній iPhone подаруй – реакція однакова. Тож навіщо платити більше?

10. Людина скнара

Якщо у людини є можливість подарувати вам те, що ви хочете, вона знає ваші смаки і бажання, але дарує щороку абищо чи ще гірше – те, що їй самій не потрібно, то вона просто скнара. Єдине рішення – зрозуміти, пробачити і переглянути свої погляди на спілкування.

Джерело: Сьогодні

Back to top button