Цікаве

10 помилок в макіяжі, які роблять тільки українки

Українки неспроста вважаються найгарнішими жінками планети. І справа не тільки в тому, що наші предки – люди різних національностей, але і те, що ми з самих пелюшок вчимося бути красивими.

Однак, часом прекрасна частина населення України часто перебільшує з макіяжем і виглядає не тільки вульгарно, але і абсолютно неприродно. 1News розповідає про найчастіші помилки українок в макіяжі, які за кордоном викличуть лише смішки, а не захоплення.

1 помилка: занадто багато тонального крему

Деякі дівчата вважають, що чим більше вони затонують обличчя, тим рівніше буде колір і не видно буде недоліків шкіри. Але підступний “тональник” робить все навпаки: підкреслює не тільки горбки, але і небажані волоски на щоках і над губою.

Варто порадитися з косметологом або візажистом і підібрати ідеальний і тональний крем під колір своєї шкіри

 

Як виправити: варто порадитися з косметологом або візажистом і підібрати ідеальний тональний крем під колір своєї шкіри. Також потрібно пам’ятати, що цей інструмент – база, яка визначає якість усього способу в результаті, тому потрібно наносити його тонким шаром по всьому обличчю, роблячи розтяжку до самої зони декольте.

2 помилка: тонко вищипані брови

Жодна європейська дівчина не зважиться настільки змінювати свою форму брів, щоб підігнати її під якісь стандарти. Крім того, сама процедура вищипування брів досить болюча, а тонка форма вимагає постійної корекції.

Процедура вищипування брів досить болюча, а тонка форма вимагає постійної корекції.

Як виправити: консультація у візажиста, який підбере ідеальну форму брів під овал обличчя. Також потрібно постаратися не вискубувати брови, щоб вони відросли, а після можна було б надати їм натуральну форму.

3 помилка: чітко промальовані брови

Ще одна крайність з бровами, на якій часто “попадаються” українки, які не стежать за сучасними трендами. Так, в моді зараз натуральність і недбалість, тому чим сильніше розпатлані брови, тим стильніше макіяж буде у підсумку.

У моді зараз натуральність і недбалість, тому чим сильніше розпатлані брови, тим стильніше макіяж буде в підсумку

 

Як виправити: укладати брови прозорим гелем або спеціальним милом для укладання брів замість підводки олівцем і тінями.

4 помилка: яскрава перламутрова помада

Персик, фуксія, яскраво-рожевий – українки обожнюють виділятися з натовпу, тому часто вибирають антітрендові кольори помади. І звісно, з перламутром. Про трендові нюдові відтінки або прозорий бальзам багато з нас забуа, щоб не зливатися з оточенням.

Про трендові нюдові відтінки або прозорий бальзам багато з нас забуа, щоб не зливатися з оточенням

 

Як виправити: тільки викинути ці помади і замінити на світлі пастельні відтінки або спробувати змішати з пудрою, щоб ті стали більш матовими.

5 помилка: сильно виділені вилиці за допомогою бронзера і рум’ян

Мода на контурінг завоювала подіум. І багато жінок намагаються повторити знамениті кути Джолі і вилиці худих супермоделей за допомогою кисті і дуже темного бронзера або яскраво-рожевих рум’ян. Однак, в невмілих руках такий макіяж тільки залишає “бруд” на пухких щоках або робить акцент на синцях під очима.

Мода на контурінг завоювала подіум.

 

Як виправити: не виділяти вилиці зовсім і спробувати відвернути увагу від пухких щік за допомогою акценту на очах.

6 помилка: туш на нижніх віях

Так робили наші бабусі і мами, щоб збільшити очі і зробити більш відкритий погляд. Однак, повністю прокрашений нижній ряд вій, та ще об’ємною тушшю, робить акцент не на очах, а на зморшках навколо них.

Так робили наші бабусі і мами, щоб збільшити очі і зробити більш відкритий погляд

 

Як виправити: наносити туш лише злегка (і не жирною тушшю) на нижні вії і робити акцент білими тінями у внутрішньому куточку ока.

7 помилка: темні тіні

Багато дівчат роблять макіяж за однією і тією ж схемою: внутрішні куточки очей світлі, а зовнішні – активно затемнюються. В теорії все правильно, але на практиці виглядає просто моторошно: зовнішній кут ока розфарбовують чорними, сірими і темно-синіми кольорами, абсолютно забуваючи про розтушовування.

Багато дівчат роблять макіяж за однією і тією ж схемою: внутрішні куточки очей світлі, а зовнішні – активно затемнюються

 

Як виправити: днем робити денний макіяж: бежевими відтінками або зовсім фарбувати очі тільки тушшю. Увечері можна дозволити собі для урочистого випадку додати кольору, однак варто добре розтушувати і зробити градієнт: від внутрішнього куточка найсвітліший колір – до зовнішнього найтемнішого.

8 помилка: товсті стрілки, виведені за кордон війкового контуру

Агресивні стрілки, накреслені від душі вмілою рукою – ще одна наша відмітна ознака. Француженка, наприклад, якщо і намалює стрілки, то тільки для вечірнього виходу і тільки дуже тонкі, ледь помітні і такі, що не виходять за кордон війкового контуру.

Агресивні стрілки, накреслені від душі вмілою рукою – ще одна наша відмітна ознака

Як виправити: робити тільки тонкі стрілки і без чорних смоки-айс та забути про звичку підводити олівцем нижню повіку.

9 помилка: нерастушованний контур на губах

Контурний олівець – запорука якісного макіяжу губ. Він дозволяє зробити форму рота більш чіткою і спокусливою. Але часом українки, щоб візуально збільшити губи, виходять за межі, і не розстушовують контур всередину губи.

Контурний олівець – запорука якісного макіяжу губ

Як виправити: обережно ставитися до спроб розширити природний контур губ і максимально розтушовувати пензлем помаду.

10 помилка: надто світлий консилер під очима

Багато хто прочитав в інтернеті, що консилер під очі повинен бути світліше тонального крему і буквально сприйняли цю раду. У підсумку, вийшов не дуже естетичний результат, який лише підкреслив недоліки обличчя.

Щоб не було конфузів, краще використовувати консилер під очі одного відтінку з тональним кремом

Як виправити: щоб не було конфузів, краще використовувати консилер під очі одного відтінку з тональним кремом – тоді він допоможе приховати всі моменти і зробити тон обличчя рівномірним.

Джерело: Обозреватель

Back to top button