Україна

ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом


ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

На більшості напрямків ворог продовжує активні наступальні дії, намагаючись прорвати оборону українських військ.

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня.

На більшості напрямків російські загарбники продовжують активні наступальні дії, намагаючись прорвати оборону українських військ.

Так, на Харківському напрямку ворог за підтримки авіації намагався п’ять разів прорвати рубежі оборони ЗСУ в районах Липців і Вовчанська. Також ворог завдав авіаударів 17 КАБами поблизу Липців, Веселого, Нескучного та Удів. У сво чергу українські підрозділи провели штурмові дії на окремих ділянках.

Протягом доби на цьому напрямку противник втратив: живої сили – 25 осіб, військової техніки та озброєння – 12 одиниць.

На Куп’янському напрямку російська авіація завдала ударів у районах населених пунктів Берестове та Макіївка. Станом на цей час загалом відбулося шість бойових зіткнень. Загарбники зазнають втрат, дані уточнюються.

На Лиманському напрямку противник тричі намагався потіснити підрозділи Сил оборони біля Новосадового, Торського та Григорівки, але успіху не мав. Натомість, ЗСУ покращили тактичне положення у деяких районах цього напрямку.

На Краматорському напрямку ворог провів вісім атак поблизу населених пунктів Новий, Кліщіївка та Андріївка. Авіаударів зазнали Дружба та Нью-Йорк на Донеччині.

На Покровському напрямку агресор підтримує інтенсивність наступальних дій. Від початку доби окупанти вже 10 разів намагалися прорвати оборону, зокрема в напрямках населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Новоселівка Перша та Уманське. Активно працювала російська авіація, удари якої припали на райони Олександрополя, Євгенівки, Калинового, Восхода та Уманського.

На Курахівському напрямку кількість атак на позиції ЗСУ зросла до семи. Ворог намагався захопити наші позиції в районах Новомихайлівки, Красногорівки, Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного.

Від початку доби лише на Донеччині загальні втрати противника складають близько 115 російських окупантів та 15 одиниць військової техніки. 

На Придніпровському напрямку росіяни тричі робили спроби вибити наших воїнів із Кринок на лівобережжі Дніпра. Успіху не мали.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, за добу 17 травня Росія втратила понад 1200 вояків на фронті. Загальні втрати країни-агресора поступова наближаються до 500 тисяч з початку повномасштабної війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button