Світ

Знак солідарності: депутати Бундестагу вирушили до Тайваню

Знак солідарності: депутати Бундестагу вирушили до Тайваню

Фото: Flashpic

Член ВДП, голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн

Німецькі депутати мають намір висловити солідарність проти військового тиску на Тайвань з боку Китаю, пояснила Штрак-Ціммерманн. Уряд Китаю розцінює візити іноземних делегацій як втручання у внутрішні справи.

Провідні політики фракції Вільної демократичної партії (ВДП) у Бундестазі у неділю, 8 січня, вирушили з візитом до Тайваню.

Таким чином депутати мають намір просигналізувати про солідарність проти військового тиску з боку Китаю, заявила член ВДП, голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн, яка очолює делегацію з 10 депутатів. У Тайвані делегація має намір зустрітися з представниками влади та опозиції, а також правозахисними організаціями.

Уряд КНР принципово відкидає візити іноземних делегацій до Тайваню, розцінюючи їх як втручання у внутрішні справи. Пекін вважає острів сепаратистською територією. У серпні минулого року напруженість досягла нового максимуму – після візиту тодішньої спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі Китай провів масштабні військові навчання довкола Тайваню.

У жовтні 2022 року Тайвань двічі відвідували члени комітету Бундестагу.

Міноборони Китаю попередили США про готовність воювати за Тайвань

Джерело: Українська служба DW


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button