Світ

ЗМІ: США накладе на Facebook рекордно високий штраф

Федеральна комісія з питань торгівлі США приймає рішення щодо накладення на компанію Facebook рекордно високого штрафу через порушення нею умов конфіденційності користувачів та передачі особистих даних компанії Cambridge Analytica під час виборів у США. Про це повідомили газеті The Washington Post одразу три джерела, обізнаних у ситуації, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Американські регулятори провели зустріч, щоб обговорити накладення рекордного штрафу на компанію Facebook через порушення юридично обов’язкового договору з урядом щодо захисту конфіденційності персональних даних користувачів”, – зазначає видання.

Очікується, що сума штрафу буде набагато більшою, ніж $22,5 млн – саме стільки мусив заплатити Google у 2012 році за подібними обвинуваченнями. Тоді ця сума встановила рекорд найсуворішого покарання за порушення угоди з урядом США щодо збереження конфіденційності користувачів.

Зараз питання покарання Facebook розглядається Федеральною комісією з питань торгівлі, яка минулого року ініціювала розслідування проти компанії після появи доповіді, що вона передала особисті дані 87 млн користувачів Cambridge Analytica.

При цьому, як повідомили джерела, точної суми на зустріч п’ятьох комісарів Комісії не оголошували. Це питання продовжує перебувати в процесі вивчення, й загальна сума штрафу буде визначена ближчим часом, зазначає WP.

Back to top button