Світ

ЗМІ розповіли нові деталі вбивства пілота Кузьмінова

ЗМІ розповіли нові деталі вбивства пілота Кузьмінова

Фото: Скриншот

Максим Кузьмінов

Російського пілот Мі-8 Максима Кузьмінова застрелили з пістолета “Макарова”, а потім декілька разів переїхали автомобілем.

Російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8 в рамках спецоперації Синиця, застрелили з пістолета Макарова, а потім декілька разів переїхали автомобілем, повідомляє The New York Times.

Як стверджує видання вбивць Кузьмінова було двоє. На місці злочину вони залишили гільзи від 9-міліметрових патронів до пістолета Макарова. Ці гільзи, на думку NYT, є важливим доказом, оскільки такі патрони зазвичай використовують в країнах “колишнього комуністичного блоку”.

Автомобіль, яким вбивці декілька разів переїхали тіло Кузьмінова, знайшли за кілька кілометрів від місця події. Машину спалили, застосувавши спеціальні засоби.

Фахівцям знадобився тиждень, щоб ідентифікувати марку та модель автомобіля та встановити, що його викрали за два дні до вбивства в місті Мурсія, яке знаходиться приблизно в годині їзди від місця злочину.

“Це було чітке повідомлення. Я вас знайду, я вас уб’ю, я вас переїду і принижу”, – сказав NYT високопоставлений чиновник іспанської поліції, яка контролює розслідування вбивства.

Крім того, як з’ясувала NYT, росіянин виїхав з України в жовтні 2023 року. В Іспанії він оселився в місті Ла-Вільяхойоса на узбережжі Середземного моря. Кілери, за інформацією NYT, знайшли Кузьмінова після того, як він запросив свою колишню дівчину до себе в Іспанію.

“Це стало серйозною помилкою”, – сказав один з українських чиновників, який також поговорив із NYT.

Нагадаємо, у Іспанії знайшли тіло російського пілота, який перегнав вертоліт в Україну. 

У серпні 2023 року Максим Кузьмінов на гелікоптері Мі-8 Мі-8АМТШ перелетів до України та здався ЗСУ.

Пізніше у ГУР розповіли про операцію під кодовою назвалю Синиця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button