Світ

ЗМІ: РФ більш не публікує дані про видобуток нафти

ЗМІ: РФ більш не публікує дані про видобуток нафти

Росстат оприлюднив дані про падіння видобутку газу в Росії у березні до 49,8 млрд куб. м.

Росстат перестав друкувати інформацію про те, скільки було видобуто нафти в Росії, хоч іще в березні озвучив відповідні цифри.

Звіт Федеральної служби державної статистики РФ про ситуацію в промисловості за перший квартал не містить даних про видобуток нафти в Росії. Про це повідомило російське видання Коммерсант в четвер, 27 квітня.

Росстат раніше оприлюднювавав інформацію про нафту за січень і лютий 2023 року, як і за грудень 2022 року та увесь минулий рік.

У березні російська статистична служба стверджувала, що видобуток нафти з урахуванням конденсату в Росії в лютому 2023 року впав на 8,5% порівняно з січнем – до 42,1 млн тонн. Разом з тим, середньодобовий видобуток у барелях зріс на 1,3% і становив 11,02 мільйона барелів.

Росстат оприлюднив дані про падіння видобутку газу в Росії у березні до 49,8 млрд куб. м. Це на 15,3% менше, ніж у березні 2022 року, однак на 6,4% більше, ніж у лютому 2023 року.

За перший квартал у Росії загалом видобуто 149 млрд кубометрів газу, що на 14,1% менше ніж за аналогічний період 2022 року.

Додамо, що Росія ухвалила рішення про продовження “добровільного” скорочення видобутку нафти на 500 тис. барелів на добу (б/д) ще на три місяці – до червня включно.

Раніше повідмлялося, Росія змушена продавати нафту з величезними знижками, щоб отримати хоч якісь гроші.

У Новосибірській області РФ призупинили видобуток нафти

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button