Світ

ЗМІ: проти голови ЄБРР почали розслідування

Проти голови Європейського банку реконструкції і розвитку Суми Чакрабарті розпочато розслідування через збір даних про акціонерів. Про це пише Reuters, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

29 травня поточного року кілька членів ради директорів ЄБРР направили начальнику відділу банківського нагляду лист з вимогою ініціювати розслідування відносно глави банку, повідомили Reuters чотири джерела, знайомих з ситуацією.

“Схоже, що президент і члени виконавчого комітету впровадили повторну практику, яка передбачає збір конфіденційної і особистої інформації про членів ради директорів”, – йдеться в скарзі.

“Даним зверненням ми просимо вас ініціювати процедуру у зв’язку з можливою неналежною поведінкою керівника банку”, – йдеться в листі, який було анонімно підписано “низкою зацікавлених членів ради директорів і акціонерів”.

Ці чотири джерела повідомили, що після цього було розпочато зовнішнє розслідування.

У листі також йшлося про те, що 3-4 травня ряд членів ради директорів анонімно отримали документи, що містять копії електронних листувань між президентом і виконавчим комітетом, а також витяги з інших офіційних банківських звітів, в яких містилася особиста інформація членів ради, яка збиралася без їхньої згоди.

Чакрабарті відмовився коментувати цю інформацію.

Директор з комунікацій ЄБРР Джонатан Чарльз відмовився підтвердити або спростувати існування подібних документів.

“Ми ніколи не будемо коментувати будь-які можливі витоки документів”, – сказав Чарльз.

Чакрабарті очолив цей фінансовий інститут розвитку в 2012 році, з тих пір банк активно займався підтримкою економік, що розвиваються.

У травні 2016 року рада керуючих ЄБРР переобрала Чакрабарті президентом банку на наступні 4 роки.

До приходу в ЄБРР Чакрабарті займав пост постійного секретаря в міністерстві юстиції Великобританії, раніше він працював у британському міністерстві міжнародного розвитку та в міністерстві фінансів. В уряді Великобританії займав різні посади з 1984 року.

Back to top button