Світ

ЗМІ повідомили, скільки країн підтримують Рютте на посаду генсека НАТО


Із 32 країн-членів НАТО 28 підтримують кандидатуру Рютте, три з них приєдналися до цієї групи нещодавно. Для одностайної підтримки потрібна згода ще чотирьох.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте як кандидат на посаду генерального секретаря НАТО отримав підтримку ще кількох країн. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє  NOS.

За даними джерел видання, 28 із 32 країн-членів НАТО підтримують кандидатуру Рютте, три з них приєдналися до цієї групи нещодавно. Для одностайної підтримки потрібна згода ще чотирьох.

Повідомляється, що в найближчі кілька днів міністри закордонних справ країн НАТО у Брюсселі в кулуарах саміту обговорюватимуть наступника Єнса Столтенберга, який має покинути свій пост на початку жовтня.

Румунія має свого кандидата, Туреччина й Угорщина теж іще не заявили про свою підтримку Рютте, четверта країна, яка викликає сумніви, – Словаччина. Джерела в НАТО повідомляють, що Рютте веде переговори з представниками цих чотирьох країн.

Нагадаємо, прем’єр Нідерландів Марк Рютте є головним претендентом на посаду глави НАТО, коли Єнс Столтенберг піде у відставку наступного року.

Байден визначився, кого підтримає на посаду генсека НАТО – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button