Світ

ЗМІ: Польща і країни Балтії підготували пропозиції щодо санкцій проти РФ

ЗМІ: Польща і країни Балтії підготували пропозиції щодо санкцій проти РФ

Фото: Подробиці

Підготовлено нові пропозиції щодо санкцій проти РФ

Крім введення заборони на імпорт СПГ і алюмінію з Росії, пропонується низка інших рішень, спрямованих на стримування економічного і технологічного розвитку РФ.

ЗМІ дізналися про пропозиції Польщі та країн Балтії щодо 13-го пакета санкцій проти РФ. До них належать заборона на імпорт СПГ і заборона на імпорт алюмінію з Росії. Про це повідомляє RMF24.

Зазначається, що пропозиція Польщі та країн Балтії, крім введення заборони на імпорт СПГ і алюмінію з Росії, запроваджує низку інших рішень, спрямованих на стримування економічного і технологічного розвитку РФ.

Під обмеження ЄС мають потрапити заборона на передачу знань; наукове співробітництво та фінансування досліджень у Росії; подальші заходи щодо боротьби з обходом санкцій з боку РФ; посилення санкцій в авіаційній сфері; розширення списку забороненої продукції, використовуваної при виробництві дронів.

Крім того, Польща і країни Балтії бажають, щоб новий пакет санкцій охоплював і Білорусь, аби не дати Росії обійти обмеження ЄС за допомогою Мінська.

Пропозиції будуть включені в переговори в рамках 13-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз розпочав обговорення нового пакету санкцій проти Росії, який він збирається затвердити до 24 лютого – другої річниці вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, Євросоюз просунувся у реалізації планів щодо запровадження податку на прибуток від заморожених активів РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button