Світ

ЗМІ назвали кількість мобілізованих на місяць

ЗМІ назвали кількість мобілізованих на місяць

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

ЗСУ отримують суттєве поповнення

Кількість новобранців в два-три рази більша, ніж було взимку і приблизно стільки ж, скільки щомісяця призиває РФ.

В останні місяці Україна мобілізує в армію до 30 тисяч осіб на місяць. Про це напередодні повідомила газета The New York Times з посиланням на джерела.

“Українська влада відмовилася поділитися цифрами щодо призову, посилаючись на те, що ця інформація є конфіденційною. Троє військових експертів, яким відомі ці цифри, сказали, що з травня, коли набув чинності новий закон про мобілізацію, Київ призиває до 30 тисяч осіб на місяць”, – йдеться у статті.

Стверджується, що це в два-три рази більше, ніж протягом попередніх місяців, і приблизно стільки ж, скільки щомісяця призиває Росія. Незалежно підтвердити цю цифру журналістам не вдалося.

Також стверджується, що мобілізація поки що не призвела до значного посилення ЗСУ на полі бою, адже багато призовників все ще проходять навчання.

“Але кілька бригад, розгорнутих на полі бою, повідомили про збільшення кількості призовників, які вони отримали за останні тижні. Вони сказали, що сподіваються, що приплив солдатів допоможе Україні стабілізувати лінію фронту цього літа”, – пише газета.

Як відомо, 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18-60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні були оновити свої облікові дані.

Військовий облік жінок: оновлення даних в ТЦК, мобілізація та штрафи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + nine =

Back to top button