Світ

ЗМІ назвали фаворита Гарріс на віцепрезидента


Найбільш ймовірним кандидатом на посаду віцепрезидента від Демократичної партії США є губернатор Пенсильванії Джош Шапіро, хоча Камала Гарріс ще не ухвалила остаточного рішення. Про це у пʼятницю, 2 серпня, повідомляє Axios, посилаючись на джерела у Білому домі, кампанії Гарріс та Демократичній партії.

За словами співрозмовників Axios, 51-річний Шапіро є найбільш логічним та очікуваним вибором Гарріс, як кандидата у віцепрезиденти США від Демпартії.

Серед іншого, Пенсильванія дає на виборах президента 19 голосів виборників – це найбільша кількість голосів від так званого ключового штату, який не підтримує традиційно Демократичну чи Республіканську партію.

“Незважаючи на те, що Гарріс може здивувати всіх, вона, схоже, прямує до вибору, який, на думку багатьох республіканців і демократів – є одночасно проникливим і простим. Це поєднання математики та логіки: 19 голосів у колегії виборщиків Пенсільванії є найбільшим призом на карті, а його губернатор-демократ має рейтинг схвалення 61%”, – пише видання.

Журналісти також вказують, що Шапіро скасував серії заходів зі збору коштів, що, на думку аналітиків, може вказувати на його підготовку до іншої ролі в кампанії демократів.

При цьому, за даними ЗМІ, “технічно в грі” все ще перебувають шість потенційних кандидатів на посаду віцепрезидента США при Гарріс.

У команді віцепрезидентки США закликали журналістів не поспішати з висновками.

Раніше повідомлялося, що Гарріс обрушилася з критикою на Трампа на своєму першому передвиборчому мітингу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − nine =

Back to top button