Світ

ЗМІ: До смерті екс-льотчика Кузьмінова причетні російські дипломати у Відні

ЗМІ: До смерті екс-льотчика Кузьмінова причетні російські дипломати у Відні

Фото: focus.ua

Максим Кузьмінов

Столиця Австрії стала “новим центром російського шпигунства в Європі”, зазначає видання The Wall Street Journal

Російські дипломати-шпигуни, що перебувають у Відні, причетні до організації вбивства в Іспанії колишнього російського льотчика Максима Кузьмінова, що перегнав торік з РФ в Україну гелікоптер Мі-8. Про це повідомляє в своїй статті Лігво шпигунів: Відень стає центром російського шпигунства американська газета The Wall Street Journal з посиланням на західні спецслужби.

Убивці, які п’ять разів вистрілили в Максима Кузьмінова, а потім переїхали його позашляховиком коло його будинку в Іспанії, “були злочинцями, яким платили готівкою російські державні службовці з Відня”.

“Нині ми стаємо тягарем для наших сусідів, тому що Росія використовує нас як оперативну базу”, – заявив ЗМІ високопоставлений співробітник австрійської розвідки.

За його словами, Росія надсилає великі обсяги готівки до сусідніх країн, таких як Литва, автомобільним транспортом. Звідти російські дипломати переправляють їх по всій Європі, часто в дипломатичній пошті, яку не може перевірити поліція.

Видання зазначає, що столиця Австрії стала “новим центром російського шпигунства в Європі” і до неї перебазувалися десятки російських шпигунів, висланих з інших європейських країн – за останні два роки кількість російських держслужбовців в Австрії зросла з 300 до понад 500, майже половина з яких є шпигунами.

Австрійське інформагентство АРА повідомляє, що офіційного підтвердження з боку Австрії причетності російських дипломатів до вбивства в Іспанії Кузьмінова не надходило.

В прокуратурі Відня повідомили агентству, що поки що жодного запиту про правову допомогу з боку Іспанії з цього приводу не надходило.

Як відомо, в Іспанії знайшли тіло російського пілота, який перегнав вертоліт в Україну. 

Нагадаємо, що в серпні 2023 року Максим Кузьмінов на гелікоптері Мі-8 Мі-8АМТШ перелетів на територію України та здався ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 10 =

Back to top button