Світ

ЗМІ дізналися, що увійде до 10 пакету санкцій ЄС

ЗМІ дізналися, що увійде до 10 пакету санкцій ЄС

Фото: my-banks.info

Альфа-банк потрапить під санкції ЄС, стверджують джерела

Посли країн Євросоюзу обговорять новий санкційний пакет проти Росії вже найближчої середи.

 

Влада Євросоюзу введе санкції проти чотирьох російських банків, у тому числі найбільшого приватного банку Альфа-банк, а також понад сотню організацій та осіб. Про це повідомляє Politico із посиланням на джерела у понеділок, 13 лютого.

 

 

До чорного списку ЄС буде включено близько 130 осіб та організацій. Їх додадуть за ініціативою Польщі, Німеччини, Франції, країн Балтії та інших країн.

 

Під санкції потраплять російські військові керівники, представники “влади”, призначені Росією на окупованих територіях України, пропагандисти, компанії та особи інших країн, пов’язані з воєнними діями Росії або ПВК Вагнер. А саме в Малі та Ірані, звинуваченому у продажу безпілотників та компонентів російським військовим.

 

Крім того, у Брюсселі планують включити до санкційного списку судноплавну компанію з Дубая, підозрювану в допомозі Росії обійти санкції на експорт нафти.

 

Також новий пакет санкцій міститиме додаткові торгові заборони на імпорт до Євросоюзу російської гуми, асфальту або бітуму, на експорт до Росії товарів ЄС, включаючи вантажівки, інші важкі транспортні засоби, будівельні машини.

 

Пакет також включає додаткові заборони експорту електронних компонентів, які Росія може використовувати для виробництва зброї.

 

Крім цього, новий пакет санкцій включатиме заборону громадянам Росії працювати в компаніях критичної інфраструктури в ЄС, таких як електромережі або постачальники газу.

 

Своєю чергою, кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомляє, що Євросоюз може прийняти 10-й пакет санкцій проти РФ наступного тижня. За його даними, посли ЄС обговорять новий пакет санкцій у середу, 15 лютого.

 

“Оскільки енергетичних санкцій не передбачено, цей пакет має бути прийнятий наступного тижня”, – написав журналіст у Twitter.

 

 

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button