Світ

ЗМІ дізналися про ймовірність передачі Україні Taurus

ЗМІ дізналися про ймовірність передачі Україні Taurus

Фото: Wikipedia

Ракета Taurus KEPD 350 под крилом винищувача Eurofighter Typhoon

Шольц залишає питання Taurus для України відкритим, але постачання вважаються вкрай малоймовірним у майбутньому.

Влада Німеччини поки не має планів щодо поставок в Україну далекобійних ракет Taurus, але питання відкрите. Про це у середу, 4 жовтня, повідомило видання Bild.

Зазначається, що Німеччина ще не спрямовувала Україні офіційну відмову від поставок, але в непублічних обговореннях “дала зрозуміти, що ракети поки не поставлятимуть”.

У виданні додають, що канцлер ФРН Олаф Шольц залишає питання Taurus для України відкритим, але постачання вважаються вкрай малоймовірним у майбутньому.

У той же час, як уточнює Bild, представникам українського уряду на переговорах з німецькою стороною дали зрозуміти, що Німеччина хоче зробити все можливе для подальшого посилення протиповітряної оборони України, зокрема й передати більше ракет для ЗРК Patriot.

Зазначається, що минулого тижня під час закритого засідання комітету із закордонних справ Шольца запитали, чому Франція та Британія вже передають крилаті ракети Україні, а Німеччина все ще ні.

За словами неназваних учасників засідання, Шольц відповів, що обидві країни “можуть робити те, що нам не дозволено, тому таке питання перед ними не стоїть”.

Як припускають журналісти, канцлер міг мати на увазі надання Україні геоданих щодо ракетних цілей, а також можливої присутності німецьких фахівців “на землі” для обслуговування ракет.

Видання додає , що представники німецького уряду також висловлювали стурбованість тим, що ракетами Taurus може бути вражений Керченський міст.

Нагадаємо, уряд Німеччини поки що не визначився, чи постачатиме Україні Taurus. Водночас в Україні впевнені, що це рішення не ухвалюватимуть “цілий рік”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button