Світ

ЗМІ дізнались, що увійде у новий пакет військової допомоги США


Президент США Джо Байден планує оголосити про пакет військової допомоги Україні на суму 325 мільйонів доларів у четвер, 21 вересня.

США планують оглолосити про новий пакет військової доплмоги для України, проте у ньому не буде  ракетних комплексів великої дальності ATACMS. Про це у середу, 20 вересня, пишк Reuters з посиланням на неназваного американського посадовця.

Видання наголошує, що під час зустрічі президента США Джо Байдена з президентом Володимиром Зеленським буде оголошено про інші нові види озброєння для України, але не про ракети ATACMS.

Крім того, Вашингтон планує передати Україні більше систем ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger.

У плановий пакет допомоги Україні входять протитанкові озброєння TOW та AT4, ракети GMLRS для HIMARS, протитанкові ракети Javelin та інше обладнання.

За словами чиновника, пакет ще перебуває на стадії доопрацювання і може змінитися.

Країнам Заходу необхідно допомогти Україні забезпечити захист критичної інфраструктури взимку шляхом надання систем протиповітряної оборони, вважає міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Нагадаємо, напередодні новий пакет військової допомоги для України в розмірі 400 мільйонів євро анонсував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button