Світ

ЗМІ: Білий дім не має плану Б щодо допомоги Києву

ЗМІ: Білий дім не має плану Б щодо допомоги Києву

Фото: Вікіпедія

Деякі чиновники США заявили, що європейським лідерам треба використовувати для допомоги Україні прибутки від заблокованих активів РФ.

Адміністрація американського президента Джо Байдена розчарована через затримки у фінансуванні боротьби України проти Росії. Там зростає занепокоєння, що російські війська можуть досягти успіхів у найближчі тижні. Про це повідомляє інформагентство Bloomberg з посиланням на анонімних американських чиновників.

Водночас джерела зазначають, що будь-якого не існує “плану Б” для США щодо допомоги Україні поки що нема, окрім 60 мільярдів доларів військової допомоги, які досі розглядаються в Конгресі.

Одне з джерел наголосило, що європейським лідерам треба подолати затримки та використовувати прибутки від заблокованих російських активів, щоб допомогти Україні.

Інше джерело зазначило, що європейські країни також повинні терміново відповісти на прохання України та надати країні більше систем протиповітряної оборони Patriot зі своїх запасів.

Як відомо, конгресвумен Марджері Тейлер Грін, яка належить до ультраправого крила Республіканської партії подала резолюцію про зняття спікера Майка Джонсона.

У середу Джонсон зустрічався з нею, але згоди вони не досягли.

Крім того, Джонсон на пресконференції не зміг назвати дати розгляду законопроєкту про допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button