Світ

Зіткнення у Судані: кількість загиблих досягла 330

Зіткнення у Судані: кількість загиблих досягла 330

Пошкоджені під час боїв магазини у Хартумі

Конфлікт між армією країни та Силами швидкого реагування (RSF) триває шостий день.

Внаслідок шестиденних зіткнень між армією та спецпризначенцями Судану загинули 330 осіб і близько 3 200 поранені. Про це 20 квітня повідомило Регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я для країн Східного Середземномор’я.

 

“З 15 квітня 330 осіб загинули і ще близько 3 200 мають поранення внаслідок боїв між урядом і силами збройної опозиції в Хартумі та низці інших штатів, включаючи штат Дарфур”, – уточнили у ВООЗ.

 

Директор бюро Ахмед аль-Мандхарі закликав сторони конфлікту якнайшвидше оголосити стійке гуманітарне перемир’я, щоб мирні жителі, які “потрапили у пастку бойових дій”, могли знайти притулок, доступ до їжі, води, ліків і медичної допомоги.

 

Скриншот: twitter.com/WHOEMRO

 

 

Ситуація загострилася через розбіжності між командувачем суданської армії Абдель Фаттахом аль-Бурханом, який фактично є президентом країни, і очільником Сил швидкого реагування Мухаммедом Хамданом Дагало (Хамідті).

 

Вони розійшлися у поглядах щодо запропонованого переходу до цивільного управління. Головні спірні моменти – план включення Сил швидкого реагування (близько 100 тисяч осіб) до складу армії, а також те, хто її очолить після цього.

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button