Світ

Зеленський виступить на засіданні уряду Великій Британії

Зеленський виступить на засіданні уряду Великій Британії

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Український лідер стане першим іноземним гостем у будинку 10 на Даунінг-стріт з моменту обрання Кіра Стармера новим премʼєром Британії.

Президент України Володимир Зеленський 19 липня виступить на позачерговому засіданні уряду Сполученого Королівства. Про це у четвер, 18 липня, йдеться на сайті уряду Великої Британії.

 

 

Вказуэться, що Зеленський є першим іноземним лідером, який буде присутнім на засіданні британського уряду, після президента США Білла Клінтона в 1997 році.

 

“Україна знаходиться і завжди залишиться в серці порядку денного мого уряду, тому цілком доречно, що президент Зеленський виступить з історичним зверненням до мого кабінету”, – заявив Стармер

 

Очікується, що український лідер поінформує членів британського уряду про становище в Україні, говоритиме про необхідність нарощення оборонно-промислової бази Європи, а також умови кредитної лінії на 3,5 мільярда фунтів стерлінгів для військового експорту.

 

“Поступове просування Росії на полі бою – це ніщо в порівнянні з колективною міжнародною підтримкою України або міцністю зв’язків між нашими народами”, – додав Стармер.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + three =

Back to top button