Світ

Зеленський приїде з візитом до Ізраїлю – ЗМІ

Зеленський приїде з візитом до Ізраїлю - ЗМІ

Фото: Telegram / Володимир Зеленський

Прес-секретар президента Сергій Никифоров заявив, що від початку великої війни графік Зеленського не підлягає анонсуванню

Спікер МЗС України Олег Ніколенко у коментарі ЗМІ заявив, що відомство поки що не коментує закордонні відрядження президента.

Президент України Володимир Зеленський може прибути в Ізраїль на початку наступного тижня. Нині тривають переговори між двома державами про можливість такого візиту. Про це в п’ятницю, 3 листопада повідомляє ізраїльський 12 канал із посиланням на дипломатичні джерела.

“На даному етапі всі деталі ще не узгоджені, але ми можемо побачити, що український президент приземлиться в Ізраїлі вже в понеділок або вівторок”, – ідеться в повідомленні.

Україна пропонувала організувати візит Зеленського в Ізраїль одразу після трагічних подій 7 жовтня, проте офіційний Єрусалим тоді відмовив нібито через “невідповідний час”. 

“Приїзд Зеленського до Ізраїля, і… його фотографія з ізраїльською політичною елітою, включаючи прем’єр-міністра Нетаньяху та президента Герцога, передасть світові своєрідне послання єдності, згідно з яким цивілізований світ, який зазнає нападів, виступає проти менш цивілізованого світу, що атакує. Очікується, що це буде своєрідний фронт перед російсько-іранською віссю, тому візит має важливе дипломатичне значення”, – зазначає ЗМІ.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко в коментарі українському виданню NV заявив, що відомство поки що не коментує закордонні відрядження президента.

Крім того, особистий прес-секретар президента Сергій Никифоров також заявив, що від початку повномасштабної війни графік Зеленського не підлягає анонсуванню.

Раніше посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський заявив, що Володимир Зеленський може приїхати до Ізраїлю з візитом у будь-який час.

Нагадаємо, очільник МЗС Дмитро Кулеба оцінив перспективи візиту Зеленського до Ізраїлю і заявив, що “тепер фаза змінилася”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button