Світ

Зеленський не виступатиме у парламенті Румунії – ЗМІ

Зеленський не виступатиме у парламенті Румунії - ЗМІ

Фото: Пресслужба президента України

Володимир Зеленський вже зустрівся з Клаусом Йоганнісом

Таке рішення могли ухвалити через можливі спроби зірвати промову з боку депутатів “з проросійськими симпатіями”, припускають журналісти.

Президент України Володимир Зеленський не буде виступати у парламенті Румунії під час візиту до цієї країни у вівторок, 10 жовтня. Про це повідомила румунська служба Радіо Свобода.

Відомо, що Зеленський сьогодні прибув з першим офіційним візитом до Румунії за час повномасштабної війни і вже зустрівся з президентом Клаусом Йоганнісом. На 16:00 запланована його зустріч з президентом Сенату, а також тимчасовим спікером Палати депутатів.

“Спільне засідання Палати депутатів та Сенату, присвячене посланню президента України Володимира Зеленського, заплановане на сьогодні о 17:00, скасовано”, – повідомили у прес-службі Палати депутатів без додаткових пояснень.

Журналісти припускають, що таке рішення могли ухвалити через можливі спроби зірвати промову з боку депутатів “з проросійськими симпатіями”.

Сьогодні увечері Володимир Зеленський має зустрітися з прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку.

Нагадаємо, 21 вересня Зеленському відмовили у виступі в Конгресі США. Відповідне прохання української сторони відхилив спікер Палати представників республіканець Кевін Маккарті, який вже втратив цю посаду. В результаті Зеленський зустрівся з членами Конгресу за зачиненими дверима.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button