Світ

Заяву України проти РФ до Міжнародного суду підтримали понад 40 країн

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Російські військові скоїли тисячі військових злочинів в Україні

Підписанти наголошують на важливості цього процесу і закликають Росію негайно припинити військові дії в Україні.

 

Понад 40 країн підтримали заяву України проти Росії до Міжнародного суду. Про це йдеться в заяві групи країн, опублікованій на сайті МЗС ФРН.

 

“Ми підтверджуємо нашу підтримку заяви України про порушення справи проти Російської Федерації в Міжнародному суді згідно з Конвенцією 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Заява спрямована на те, щоб встановити, що Росія не має законних підстав для військових дій в Україні. Ми знову наголошуємо на важливості цих розглядів і закликаємо РФ негайно призупинити свої військові операції в Україні, як це визначено судом у його постанові про тимчасові заходи від 16 березня 2022 року”, – йдеться в документі.

 

Підписанти наголошують на важливості цього процесу і закликають Росію негайно припинити військові дії в Україні, як вирішив Суд ЄС у рішенні про запобіжні заходи від 16 березня 2022 року. Рішення Суду є юридично обов’язковим для сторін, тому якщо Росія не виконає його, це буде черговим порушенням її зобов’язань із міжнародного права, наголошується в заяві.

 

“Росія має відповідати за свої дії. У зв’язку з цим ми вважаємо, що порушення Росією міжнародного права тягне за собою міжнародну відповідальність країни, а збитки, завдані Україною внаслідок порушень Росією міжнародного права, мають бути негайно відшкодовані відповідно до принципу державної відповідальності з боку Росії – повністю”, – йдеться в документі.

 

Заява підписана від імені урядів Австралії, Австрії, Албанії, Андорри, Бельгії, Болгарії, Великобританії, Греції, Данії, Естонії, Ірландії, Ісландії, Іспанії, Італії, Канади, Кіпру, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Маршаллових Островів, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Норвегії, Палау, Північної Македонії, Польщі, Португалії, Румунії, Сан-Марино, Словаччини, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чеської Республіки, Чорногорії, Швеції, Японії і Європейського Союзу.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button