Україна

Затримано настоятеля храму УПЦ МП, який збирав розвіддані для ФСБ


Затримано настоятеля храму УПЦ МП, який збирав розвіддані для ФСБ

Правоохоронці затримали зловмисника на спробі передачі закритих відомостей про посадових осіб місцевих військових адміністрацій.

 
СБУ викрила російського агента, яким виявився настоятель одного з храмів Української православної церкви Московського патріархату в Шосткинському районі Сумської області, який негласно співпрацював із Федеральною службою безпеки РФ. Про це у п’ятницю, 3 березня, повідомляє прес-служба відомства.
 
Наголошується, що протоієрей збирав інформацію про дислокацію сил оборони на території регіону. Насамперед, він намагався виявити місця базування командних пунктів та складів з артилерійським озброєнням ЗСУ. Для цього об’їжджав прикордонну місцевість і приховано здійснював фото- та відеофіксацію українських об’єктів.
 
“Розвідувальна інформація була потрібна загарбникам для проведення прицільних ракетних та масованих артилерійських ударів по регіону, а також для здійснення диверсійних вилазок”, – йдеться в повідомленні.
 
Також священнослужитель збирав персональні дані керівників місцевих органів влади та правоохоронців.
 
За даними слідства, протоієрей був завербований кадровим співробітником управління ФСБ по Брянській області у вересні минулого року. Для комунікації він використовував анонімні месенджери, а зібрану інформацію передавав за допомогою текстових повідомлень і медіафайлів із прив’язкою до місцевості.
 
Правоохоронці затримали зловмисника на спробі передачі закритих відомостей про посадових осіб місцевих військових адміністрацій.
 
Йому повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Протоієрею суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, суд засудив до семи років позбавлення волі священика, який підтримував росіян та виступав за “приєднання” Донбасу до РФ. Зрадником виявився настоятель однієї з парафій УПЦ Московського патріархату Лиманської громади Донецької області.
 
Раніше повідомлялося, що священик УПЦ МП у Лисичанську здавав ворогові позиції ЗСУ.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button