Світ

Затримання журналістів у Польщі: поліція заявила про “встановлення особи”

Затримання журналістів у Польщі: поліція заявила про встановлення особи

Фото: Policja Lubelska

Після з’ясування особи “люди покинули відділення поліції”

Польські поліцейські заявили, що у вівторок вони проводили дії з “установлення особи”, але не назвали прізвищ затриманих.

Польська поліція заявила, що 27 лютого проводила дії з “установлення особи” на польському кордоні. Про це йдеться в повідомленні Люблінського гарнізону в соцмережі Х (раніше Twitter). 

У їхній заяві не зазначені імена українських медійників, але вона з’явилася на тлі новини про затримання неподалік польсько-білоруського кордону журналіста Української правди Михайла Ткача разом із оператором.

“Офіцери поліції Люблінського гарнізону вжили заходів у зв’язку з необхідністю встановити особи людей, перебування яких у прикордонній зоні стурбувало жителів”, – зазначили правоохоронці

За їхніми словами, після з’ясування особи “люди покинули відділення поліції”.


Михайло у вівторок, 27 лютого, сам повідомив видання про те, що польські правоохоронці затримали їх разом з оператором, коли вони знімали матеріал про транзит продукції між Польщею та Росією з Білоруссю. Він також додав, що поляки частково видалили відзняті матеріали.

Слід зазначити, що польська поліція ввечері 27 лютого заявила, що нібито не затримувала українських журналістів. Зокрема, про це повідомили в поліції Підляського воєводства, що межує з Білоруссю. Там назвали такі повідомлення “фейковими новинами”.

Проросійський плакат на протесті: польському фермеру загрожує в’язниця

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button