Світ

Замах на Прилєпіна: суд виніс вирок підозрюваному

Замах на Прилєпіна: суд виніс вирок підозрюваному

Фото: Російські ЗМІ

Олександр Пермяков

Російський суд дійшов висновку, що затриманий за “теракт” Олександр Пермяков причетний до цієї справи.

Російський суд засудив до довічного ув’язнення громадянина РФ та України Олександра Пермякову у кримінальній справі про так званий “теракт” в результаті якого постраждав письменник-пропагандист та воєнний злочинець Захар (Євген) Прилєпін, а також загинув його водій. Крім того, засудженому призначено виплатити штраф у розмірі 700 тис. руб. Про це повідомляє російське провладне інформагентство Интерфакс.

Пермяков визнаний винним у “скоєнні терористичного акту, проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності , незаконному обігу зброї, незаконному обігу вибухових речовин та вибухових пристроїв, незаконному виготовленні вибухових речовин та вибухових пристроїв, а також незаконному обігу підроблених документів”.

Державне обвинувачення просило призначити фігуранту довічне позбавлення волі в колонії особливого режиму. Перші п’ять років покарання Пермяков відбуватиме у в’язниці.

Російський суд вважає, що в липні 2022 року “співробітники СБУ за винагороду, еквівалентну 145 тис. руб., залучили Пермякова для вчинення теракту проти Прилєпіна”.

Чоловік нібито “стежив за Прилепіним у різних регіонах РФ, а у квітні 2023 року, перебуваючи в районі селища Піонерський Нижегородської області, з переданих йому через схованку протитанкових мін, електродетонаторів та металевих гайок виготовив два вибухові пристрої”. Уранці 6 травня 2023 року в момент проїзду автомобіля, в якому знаходилися письменник та його охоронець Олександр Шубін, Пермяков привів у дію вибухові пристрої і в результаті цього “Прилєпін дістав тяжкі поранення, а Шубін загинув на місці”

Фігурант начебто заявив, що визнає провину та додав, що не став би здійснювати вибух, якби помітив у машині Шубіна.

Як відомо, 6 травня поблизу Нижнього Новгорода невідомі підірвали автомобіль Прилєпіна. Внаслідок вибуху загинув його водій, а сам пропагандист отримав поранення. Внаслідок вибуху в письменника серйозно постраждали ноги.

За підозрою в замаху на Прилєпіна затримали уродженця України, який нібито визнав свою провину. В Росії заявили, що до підриву пропагандиста “має відношення США та Україна”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × three =

Back to top button