Світ

Західні санкції скорочують авіапарк російських авіакомпаній

Західні санкції скорочують авіапарк російських авіакомпаній

Фото: Airbus

Вплив санкцій: російські авіакомпанії скорочують кількість літаків

З жовтня 2023 року по 26 червня 2024 року кількість літаків, придатних для польотів у парку 13 найбільших авіаперевізників Росії, зменшилася на 3%, до 693 одиниць.

Російські авіакомпанії під впливом західних санкцій, які обмежили постачання нових літаків та заборонили обслуговування наявних, почали втрачати літаки. Про це, з посиланням на дані Росавіації, пише The Moscow Times у понеділок, 29 липня.

З кінця жовтня 2023 року по 26 червня 2024 року кількість літаків, придатних для польотів у парку 13 найбільших авіаперевізників Росії, зменшилася на 3%, до 693 одиниць. Це випливає з даних Росавіації.

За даними реєстру Росавіації, найбільше літаків за звітний період виведено з експлуатації у компанії “Росія” (група Аерофлот) – 12 суден. У парку авіакомпанії загалом числиться 124 літаки, з яких 19 знаходяться на консервації.

Як повідомлялося, в Росії спостерігається колапс в цивільній авіаційній галузі. Несправності цивільних суден почастішали після того, як західні санкції відрізали РФ від сертифікованого ремонту лайнерів і поставок оригінальних запчастин. Таким чином через вторгнення в Україну Кремль напряму наражає своє населення на смертельну небезпеку.

Також ми повідомляли, що російська авіакомпанія S7 Airlines скоротить чисельність льотних екіпажів у Москві, під скорочення також потраплять співробітники столичного офісу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + 8 =

Back to top button