Світ

Західні кредитори погоджуються відстрочити виплати за боргом України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: пресс-служба НБУ

Країни-кредитори України погоджуються відстрочити виплати за боргом на рік

Група кредиторів України також закликала власників облігацій погодитися на прохання Києва про відстрочку виплати боргу на два роки.

 

Західні країни-кредитори України планують зупинити обслуговування боргу Києва з 1 серпня до кінця 2023 року з можливим продовженням ще на рік. Про це повідомило міністерство фінансів Німеччини.

 

Група кредиторів України, якими є Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та Сполучені Штати, також закликала власників облігацій погодитися на прохання Києва про відстрочку виплати боргу на два роки.

 

“Якщо зважити на ці виняткові обставини і зразковий досвід України з обслуговування боргу, які є на сьогоднішній день, члени групи кредиторів України підтримують її прохання надати згоду і наполегливо закликають власників облігацій погодитися на це прохання України”, – сказано в заяві.

 

Крім того, у заяві згадано, що Київ просить змінити умови виплати за ВВП-варантами, і група кредиторів закликала власників варантів погодитися на зміни, які запропоновано.

 

Країни також закликали всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів швидко досягти згоди з Україною щодо припинення обслуговування боргу.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button