Світ

Західна зброя вже впливає на кінець війни – Волкер

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Арсен Аваков / Twitter

Колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер

Сполучені Штати та їхні партнери шукають шляхи прискорити процес передачі озброєння для потреб України.

 

Озброєння, що надходить в Україну від партнерів, вже впливає на перебіг бойових дій на її території. Про це у понеділок, 4 липня, заявив екс-спецпредставник Сполучених Штатів Америки в Україні Курт Волкер в ефірі інформаційного телемарафону.

 

Системи озброєння та амуніція зі США прибувають, але поки що не все прибуло. Воно вже впливає на хід війни як успішні атаки на слади боєприпасів, які ми бачили в останні дні. Це продовжиться. Це ставить росіян у вразливішу позицію”, – сказав він.

 

За словами Волкера, Збройні сили України матимуть змогу звільнити більше населених пунктів, коли нові системи озброєння прибудуть на фронт.

 

“Насправді багато західного озброєння вже в Україні. Джавеліни, Стінгери, гаубиці тощо. Але зараз ми говоримо про нові системи – HIMARS та NASAMS. Вони ще не прибули, але вони в дорозі”, – зазначив він.

 

На запитання журналіста про те, чи можливе надходження нової техніки у липні та серпні, Волкер відповів ствердно.

 

“Ленд-ліз – це спеціальний спосіб, що дозволяє адміністрації США використовувати свої власні запаси та передавати їх Україні, при цьому передавати швидко. Це процес, який триває вже певний час. Ми передаємо системи Україні та закуповуємо нові на їх місце. США та їхні партнери шукають шляхи прискорити цей процес”, – зазначив екс-спецпредставник США в Україні.

 

 

Нагадаємо, після повернення з Києва Олафа Шольца розкритикувала власна коаліція за те, що в ході візиту він не дав жодних обіцянок щодо постачання важкого озброєння.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button