Світ

Загроза наступу РФ – Угорщина направляє війська на кордон з Україною – 1News


Фото з відкритих джерел

Очікується, що військові реагуватимуть на потенційні гуманітарні завдання і підсилять захист Угорщини

Угорщина найближчими днями перемістить війська до кордону з Україною, щоб реагувати на потенційні гуманітарні завдання і підсилити захист країни. Про це повідомив міністр оборони Угорщини Тібор Бенко, передає Hirado.

За його словами, разі загострення ситуації в Україні військові дії будуть й у напрямку Києва та Закарпаття. “Солдати мають бути готові до прибуття біженців на кордон, а також до виконання гуманітарних завдань”, – сказав угорський урядовець.

“Завдання Збройних сил Угорщини подвійне: одне – надавати та допомагати у вирішенні гуманітарних завдань, а інше – закривати кордон з Угорщиною та гарантувати, що жодне збройне угруповання не може увійти в Угорщину. З цією метою я наказав розгорнути достатню кількість добре оснащених військових сил у східній частині Угорщини. Тобто кордон потрібно посилювати”, – додав Бенко.

1News за темою: Угорщина не погодиться розміщувати у себе додаткові війська НАТО

Нагадаємо, нещодавно очільник Адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш заявив, що його країна може прийняти десятки тисяч потенційних біженців з України, якщо це буде потрібно. При цьому він підкреслив, що його Угорщина зацікавлена в тому, щоб уникнути повномасштабного вторгнення РФ в Україну.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button