Світ

За вірші Шевченка. В РФ порушили кримінальну справу проти юної активістки

За вірші Шевченка. В РФ порушили кримінальну справу проти юної активістки

Фото: Скріншот

Дар’я Козирєва

Проти дівчини порушили кримінальну справу за статтею про повторну дискредитацію російської армії, суд має обрати їй запобіжний захід.

У Санкт-Петербурзі в РФ 18-річну активістку Дар’ю Козирєву затримали після того, як вона наклеїла на постамент пам’ятника українському поетові Тарасу Шевченку плакат із уривком його вірша. Про це повідомляють росЗМІ.

Козирєву затримали 24 лютого У річницю російського вторгнення в Україну. Вона розмістила на пам’ятнику Шевченку плакат із уривком вірша поета Заповіт. У перекладі Олександра Твардовського російською мовою він звучить так:

Схороните и вставайте,
Цепи разорвите,
Злою вражескою кровью
Волю окропите.

Саму листівку поліцейські одразу зірвати не змогли, тож завісили її чорним пакетом.

Адвокат активістки Владислав Сосенський розповів, що спочатку Козирєву затримали за непокору поліції, а в ніч проти понеділка, 26 лютого, стало відомо вже про кримінальну справу. 

У січні цього року Козирєву відрахували з Санкт-Петербурзького університету після того, як на неї 15 грудня склали протокол за пост у соцмережі ВКонтакте, опублікований 4 березня 2022 року, з критикою ухвалених тоді законів про дискредитацію і так званих фейках про російську армію.

Нагадаємо, раніше у Росії затримали ЛГБТ-активіста “за допомогу ЗСУ”.

Покарання за інакомислення: як у РФ переслідують противників війни в Україні

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button