Світ

З Литви висилають колишнього соратника Януковича

З Литви висилають колишнього соратника Януковича

Фото: zn.ua

Ексголова ДУС Андрій Кравець

Ексголову Державного управління справам Андрія Кравця, який із сім’єю знайшов притулок у Литві, висилають з країни.


Влада Литви позбавила посвідки на проживання соратника експрезидента України Віктора Януковича, колишнього голову Державного управління справами Андрія Кравця. Про це повідомляє Delfi у вівторок, 23 квітня.

 

За даними спецслужби Литви, Кравець із дружиною Мариною Пелих брали участь у корупційних схемах із розграбування бюджету України. Після закінчення Революції Гідності Кравець втік з України.

У 2014 році чиновник із сім’єю отримав посвідку на проживання в Литві, там він прожив майже 10 років і заснував бізнес.

 

Силовики Литви звернули на нього увагу лише на початку 2023 року. За їхніми даними, він підтримував стосунки з оточенням Януковича, тож має бути лояльним щодо Росії. А це становить загрозу для нацбезпеки Литви.

 

4 березня Департамент міграції Литви вирішив не продовжувати дію посвідки на тимчасове проживання для Кравця та членів його сім’ї. Колишній український чиновник намагався оскаржити це рішення в судах, але безуспішно.

 

Андрій Кравець був нардепом від Партії регіонів, заступником міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова. 25 лютого 2010 року указом Віктора Януковича призначений керівником Державного управління справами. 26 лютого 2014 року указом в.о. президента Олександра Турчинова звільнений із зазначеної посади.

Нагадаємо, у грудні 2023 року суд ЄС задовольнив позов експрезидента-втікача Януковича та його сина Олександра й скасував санкції, запроваджені проти них Радою ЄС 4 березня 2021 року

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =

Back to top button