Світ

З Італії можуть депортувати всіх нелегальних мігрантів

Новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні має намір вислати з країни близько 500 тисяч нелегальних мігрантів. Про це повідомляє видання The Guardian, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

«Італія відкриває двері для хороших людей і дає квиток в один бік тим, хто приїхав до Італії, щоб створювати безлад і при цьому сподіватися, що про них подбають. Відправити їх додому – наш головний пріоритет», – сказав міністр.

Сальвіні очолює ультраправу партію «Ліга», що веде кампанію за депортацію 500 тисяч мігрантів, які незаконно проживають в Італії. Його заява пролунала через кілька годин після того, як італійський президент Серджо Маттарелла ухвалив новий популістський уряд.

Глава МВС Італії запропонував залучити кошти на масові депортації. Згідно з діючими правилами, кожен мігрант має бути депортований на літаку в супроводі двох італійських агентів. Це обійдеться італійській владі в три тисячі євро на одного мігранта.

Нещодавнє дослідження, проведене L’Espresso, показало, що план Сальвіні щодо депортації 500 тисяч мігрантів коштуватиме приблизно 1,5 мільярд євро.

Як зазначає видання, хоч риторика викликала занепокоєння міграційних експертів та гуманітарних груп, вона розглядалася як надзвичайно нереальна програма, оскільки в Італії не має ресурсів та правової гнучкості для проведення дорогих масових депортацій.

Як повідомлялося, більша частина мігрантів, що прибувають до Італії, відпливають із Лівії, через яку до Європи прагнуть потрапити мігранти із країн на південь від Сахари, Аравійського півострова, Єгипту, Сирії і Бангладеш.

Back to top button