Україна

Коронавірус у дітей – З початку року кількість госпіталізованих дітей із COVID-19 зросла втричі – новини

За словами головного санлікаря країни, наразі зайнято понад 50% ліжок, призначених для лікування дітей


Фото з відкритих джерел

В Україні у медичних закладах перебуває майже 2,5 тис. дітей як із підтвердженим коронавірусом, так і з підозрою на нього. З початку року кількість госпіталізацій зросла втричі. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває майже дві з половиною тисячі дітей як із підтвердженим COVID-19, так і з підозрою на коронавірус. Зайнято понад 50% ліжок, призначених для їх лікування. З початку року кількість госпіталізованих дітей зросла втричі”, – повідомив Кузін.

Також головний санлікар зазначив, що в Україні можна вакцинувати дітей від 12 років. Для цього використовується вакцина Comirnaty від Pfizer.

“За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, вакцина Comirnaty на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років”, – сказав він.

Новини за темою: У лютому можуть схвалити COVID-вакцину Pfizer для дітей до 5 років, – ЗМІ

Нагадаємо, нещодавно голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що діти важко переносять штам коронавірусу “Омікрон”. 

 


[ad_2]
Source link

Back to top button