Україна

ЗСУ відбили 21 атаку на Авдіївському напрямку


ЗСУ відбили 21 атаку на Авдіївському напрямку

На 685 добу широкомасштабної збройної агресії РФ проти України на фронті відбулось 64 бойових зіткнення.


Протягом доби українські військові відбили 21 ворожу атаку на Авдіївському напрямку, загалом на лінії фронту відбулося 64 бойових зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 9 січня.
 
На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника в районі Синьківки Харківської області, де росіяни, безуспішно намагалися покращити тактичне положення. На Лиманському напрямку захисники відбили чотири атаки ворога в районах східніше Тернів та Веселого Донецької області. 
 
На Бахмутському напрямку підрозділи Сил оборони відбили три атаки окупантів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. На Авдіївському напрямку бійці ЗСУ відбили 10 атак росіян в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 11 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де противник, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах  Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, 14 разів безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. 
 
На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Старомайорського Донецької області. На Запорізькому напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.
 
Війська РФ не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив дев’ять безуспішних штурмових дії на позиції ЗСУ, але українські підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають росіянам значних втрат.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев’яти районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та двом артилерійських засобах окупантів.

Ворог завдав одного ракетного та 29 авіаційних ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Нагадаємо, за три останні дні на Таврійському напрямку українські військові взяли в полон майже 30 російських окупантів.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 820 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну складає 365 990 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button