Світ

Євросоюз “втратив” Росію – Лавров

Євросоюз втратив Росію – Лавров

Сергій Лавров сподівається, що європейці у деякий момент відмовляться від антиросійського курсу

Географія закордонних поїздок Сергія Лаврова відображає нинішні “російські пріоритети на міжнародній арені”.

 

Євросоюз нібито “з власної вини втратив” Росію, і тепер Москва розглядає його як “недружнє об’єднання”. Таку позицію висловив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю, опублікованому на сайті російського дипвідомства у вівторок, 4 квітня.

 

 

“Євросоюз “втратив” Росію. Але він сам у цьому винен. Адже саме країни – члени ЄС і керівники самого Союзу відкрито заявляють про необхідність завдання Росії стратегічної поразки”, – сказав Лавров.

 

Російський міністр поскаржився, що європейці “накачують злочинний київський режим зброєю та боєприпасами”, а також нібито відправляють в Україну “інструкторів і найманців”.

 

“З цих причин розглядаємо ЄС як недружнє об’єднання”, – зазначив він і запевнив, що з цієї ситуації Росія зробила необхідні висновки.

 

Міністр стверджує, що у відповідь на “ворожі кроки” Москва діятиме “за необхідності – жорстко, керуючись національними інтересами Росії та загальноприйнятим у дипломатичній практиці принципом взаємності”.

 

“Якщо європейці у деякий момент відмовляться від антиросійського курсу і зроблять вибір на користь взаємоповажного діалогу з Росією, ми їхні пропозиції розглянемо і будемо приймати рішення, виходячи з наших національних інтересів, як вони схвалені президентом Росії Володимиром Путіним у новій концепції зовнішньої політики РФ”, – зазначив Лавров.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button