Світ

Євросоюз, США та Великобританія запровадили нові санкції проти Білорусі

До списку потрапили 17 фізичних та 11 юридичних осіб, включаючи авіакомпанію "Белавіа"

Євросоюз, США та Великобританія запровадили п’ятий пакет санкцій щодо Білорусі.

Про це інформує 1News.

Зокрема, американські санкції, згідно з повідомленням міністерства фінансів США, стосуються білоруського суверенного боргу, 20 фізичних та 12 юридичних осіб, зокрема сина білоруського правителя Дмитра Лукашенка.

Під штрафні санкції ЄС потрапили 17 фізичних та 11 юридичних осіб, зокрема, представники командування прикордонних військ Білорусі, співробітники МЗС та судової системи, державний авіаперевізник “Белавиа”, підприємства туристичного сектора та готелі, а також ВАТ “Гродно Азот”, виробниче об’єднання “Белоруснефть”.

Крім того, за незаконне перевезення та контрабанду мігрантів обмеження запровадили проти сирійської авіакомпанії Cham Wings. Для того, щоб запровадити санкції за використання мігрантів, Євросоюзу у листопаді довелося змінити санкційний режим щодо Білорусі.

Ці санкції полягають у заморожуванні всіх активів на території ЄС. Особам та компаніям з ЄС заборонено надавати кошти чи ресурси тим, хто опинився у списку. Крім того, фізичним особам зі штрафного переліку заборонено в’їжджати до країн Євросоюзу. Обмежувальні заходи одразу ж набули чинності.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button