Світ

Європу паралізували аномальні снігопади

Від негоди найбільше постраждали Франція, Іспанія, Італія та Австрія

Сильний снігопад і проливні зливи обрушилися протягом вівторка на південно-східну частину Франції.

Про це повідомляє 1NEWS.

Найбільш складна ситуація склалася в регіонах Овернь, Лімузен, Рона-Альпи і Бургундія, де через негоду майже 200 тис. житлових будинків залишилися без електрики. Автомобільні дороги завалено снігом, що призвело до багатокілометрових заторів. Понад тисячу людей виявилися заблокованими у своїх машинах на трасі в районі Центрального масиву.

Потужні пориви вітру і зливи зачепили також французький острів Корсика, де через негоду закрили морські порти і скасували кілька авіарейсів.

У сусідній з Францією Італії також спостерігається непроста метеорологічна ситуація. У шести областях Італії діє “червоний” рівень загрози у зв’язку зі штормами, зливами і зсувами. Раніше повідомлялося, що, за останніми даними, жертвами стихії там стали вже 11 осіб.

Штормовий вітер, який супроводжується зливами, обрушився і на Адріатичне узбережжя Хорватії. У низці прибережних міст затоплено вулиці, відключено електрику.

Розташований на кордоні з Італією швейцарський кантон Тічино також опинився під владою стихії. Багато доріг затоплено, повалено дерева. Через сильні пориви вітру пошкоджено дахи житлових будинків.

У південній частині Австрії влада уздовж річок встановлює спеціальні штучні бар’єри, оскільки через зливи рівень води сильно піднявся. Місцева влада побоюється, що якщо дощі не припиняться, річки вийдуть з берегів, що призведе до повеней.

Від холоду і сніжної бурі страждає і Іспанія. Тут через хуртовини без електрики залишилися 53 тисячі будинків. Найбільше постраждав північний регіон Астурія, де запровадили режим надзвичайної ситуації. Через снігопад постраждали автомобільні та залізничні шляхи.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button