Світ

ЄС зняв санкції зі співзасновника Яндекса Аркадія Воложа

ЄС зняв санкції зі співзасновника Яндекса Аркадія Воложа

Фото: Російські ЗМІ

Аркадій Волож

Росіянин після антивоєнної заяви в серпні 2023 року офіційно звернувся з клопотанням до Євросоюзу про зняття санкцій.

Європейський союз виключив співзасновника Яндекса Аркадія Воложа із санкційного списку. Про це свідчать дані на сайті ЄС.

Волож потрапив під європейські обмеження після повномасштабного вторгнення в Україну в червні 2022 року – як співзасновник та голова Яндекса. Після введення санкцій компанія оголосила про звільнення Воложи з усіх посад.

Волож у серпні 2023 року виступив із антивоєнною заявою. Він висловив незгоду з політикою Кремля стосовно України та повідомив, що не має відношення до Яндексу з лютого 2022 року. За його словами, з 2014 року він живе в Ізраїлі.

Згодом Волож офіційно звернувся з клопотанням до Євросоюзу про зняття санкцій. Наприкінці лютого 2024 року агентство Reuters із посиланням на джерела повідомило, що клопотання задовольнять.

ЄС також зняв санкції ще з двох осіб: з колишнього віце-президента АФК Система Сергія Мндоянця та лідера європейського відділення мотоклубу Нічні вовки Йозефа Хамблека.

Зі списку санкцій виключили ще дев’ять померлих осіб, у тому числі командира ПВК Вагнер Дмитра Уткіна, що за офіційною версією загинув в авіакатастрофі разом із засновником ПВК Євгеном Пригожиним. Водночас Євросоюз не зняв санкції з самого Пригожина.

Як відомо, кількість підсанкційних осіб і компаній у РФ перевищила 6000. 

Євросоюз продовжив персональні санкції проти Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button