Світ

ЄС запровадив санкційний режим для Нігеру

ЄС запровадив санкційний режим для Нігеру

Прихильники військового перевороту на акції протесту в Ніамеї

Нова система обмежувальних заходів включає “гуманітарний виняток”, щоб гарантувати своєчасне постачання допомоги населенню країни.

Рада ЄС затвердила рамкові умови спеціального режиму санкцій з урахуванням ситуації в Нігері. Про це 23 жовтня повідомила пресслужба органу. 

“ЄС з самого початку рішуче засудив державний переворот у Нігері. Сьогоднішнім рішенням ЄС посилює свою підтримку зусиль ECOWAS (Економічне співтовариство країн Західної Африки) і посилає чітке повідомлення: військові перевороти спричиняють наслідки”, – наголосив Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Завдяки новій системі Брюссель зможе накладати санкції на осіб та організації, дії яких загрожують миру, стабільності та безпеці Нігеру, підривають конституційний порядок, демократію, верховенство прав.

Обмежувальні заходи полягають у замороженні активів і забороні надавати кошти фізичним і юридичним особам, а також забороні на поїздки в ЄС для фізичних осіб.

Як наголошується в комюніке, щоб гарантувати своєчасне постачання гуманітарної допомоги або діяльність, спрямовану на підтримку основних людських потреб у Нігері, новий режим санкцій “передбачає гуманітарний виняток”.

У Брюсселі розраховують, що нова система обмежувальних заходів зробить “відчутний внесок у підтримку зусиль ECOWAS щодо швидкого повернення до конституційного порядку в Нігері.

Нагадаємо, 26 липня у Нігері стався державний переворот. Військові усунули від влади президента країни Мохамеда Базума. Новим лідером було оголошено генерала Абдурахмана Тчіані, який пообіцяв передати владу цивільним у найближчі три роки.

Нігер погодився на посередництво Алжиру щодо врегулювання кризи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button