Світ

ЄС створить фонд для підтримки армії України – ЗМІ

ЄС створить фонд для підтримки армії України - ЗМІ

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

Польські самохідки Krab успішно нищать російських окупантів

Ця ініціатива не передбачатиме прямих платежів ЄС за зброю для України, але допоможе країнам покрити власні витрати на закупівлю боєприпасів і техніки для ЗСУ, стверджують джерела.

Євросоюз планує створити спеціальний фонд для підтримки армії України на 20 млрд євро, розрахований на чотири роки. Про це напередодні повідомило видання Politico з посиланням на п’ятьох дипломатів, обізнаних із планом.

Ця ініціатива не передбачатиме прямих платежів ЄС за зброю для України. Але Брюссель допоможе країнам покрити власні витрати на закупівлю та пожертвування, зокрема боєприпасів, ракет та танків для ЗСУ. Фонд також зможе фінансувати навчання українських військових в країнах Європи.

Зазначено, що пропозиція щодо створення спеціального військового фонду є частиною ширших зусиль ЄС, щоб продемонструвати свою довгострокову прихильність Україні.

Європейська служба зовнішніх дій також розробила план, який передбачає ряд зобов’язань щодо безпеки, які ЄС може взяти перед Україною в найближчі роки.

За словами дипломатів, схвалити створення цього фонду планується до осені.

Це також доповнює пропозицію Євросоюзу виділити Україні 50 млрд євро на невійськову допомогу в період з 2024 по 2027 рік.

Також повідомлялося, що ЄС збільшить на 3,5 млрд євро фонд, з якого зараз фінансується військова допомога Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button