Світ

ЄС розпочав процедуру скринінгу молдовського законодавства

ЄС розпочав процедуру скринінгу молдовського законодавства

Фото: Unsplash

Євросоюз розпочав скринінг законодавства Молдови

Молдова готується до організації референдуму стосовно вступу країни до Європейського Союзу.

Євросоюз розпочав процедуру скринінгу молдовського законодавства, що є обов’язковим під час входження країни-кандидата до ЄС. Про це у середу, 7 лютого, повідомила віцепрем’єрка з євроінтеграції Молдови Крістіна Герасимов, яка перебуває в Брюсселі з робочим візитом, передає NewsMaker.

“Сьогодні я очолила молдовську делегацію в Брюсселі, де ми розпочали процес оцінки відповідності молдовського законодавства нормам Євросоюзу”, – розповіла вона.

Герасимов також зауважила, що скринінг законодавства її держави стане ще одним етапом “для переговорів щодо вступу до ЄС і є найважливішим кроком на шляху до членства в ЄС”.

Віцепрем’єрка з євроінтеграції додала, що зустрілася з керівником Головного управління з питань сусідства та розширення ЄС Гертом-Яном Купманом.

“Ми обговорили подальші кроки вступу до ЄС. Узгодили пріоритетні дії та графік їх реалізації, приділивши особливу увагу реформі юстиції та процесу деолігархізації”, – зазначила Герасимов.

Кишинівський аеропорт змінив трилітерний код, який використовується для позначення аеропорту, на RMO (Республіка Молдова). До цього використовувалася абревіатура KIV – скорочення назви Кишинева російською мовою. 

Кремлівські чиновники та пропагандисти встановлюють інформаційні умови для дестабілізації Молдови з метою запобігти інтеграції Молдови в ЄС і Захід. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button